sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulusortteja

Meillä on menossa tiivistä kaupanpitoo, niinku monella muullaki kauppiasperheellä näin joulunalus aikaan. Ollaan oltu auki joka päivä sit 7.12 jälkeen. Vähä olen koittanu ahertaa jouluruokien parissa. Ainaski pakolliset silakat on hoidossa ja förskottijouluherkkuja olen harjotellu. Jälkimmäisestä voisin mainita elämäni ekan jouluhalon. Ei se niin vaikeeta ollu, mitä oon kuvitellu...
- en tiä kuin oon kuvitellukki?!?

JOULUHALKO

4 munaa
reilu 1dl sokerii
reilu 1dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokerii

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoks ja lisää kuivat aineet varovasti vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunis 200 astees n. 10 minuuttii. Kumoo torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyy.

Lakkatäyte:

250 g mascarponejuustoo
1 dl tomusikerii
2 dl kermaa
n. 200 g lakkahilloo
1/2 dl sitruunamehuu
2 tl liivatejauhetta

Sekota juusto, tomusokeri ja hillo. Lisää valmistamas liivate-sitruunamehu vähä jäähtyneenä. Lopuiks vaahottamas kerma.
Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri rullalle. Anna maustua seuraavaan päivään kylmäs. 

Päällinen:

2 dl kermaa
50 g tummaa suklaata
2 dl vanilijasokerii
1 rkl siirappii
jos kaapistas löytyy lakkalikööriä, ni lorauta sitä 1 rkl

Elikä vatkaa kerma vaahdoks ja sulata suklaa, lisää se vaahtoon. Lisää muutki aineet ja sekota tasaseks. Leikkaa kääretortun päistä siivut niinku oksia varten. Viritä ne rungon sivuille. Päällystä torttu ja vedä haarukalla viirut pintaan. ja siinä se!

Tässä kuvia mun tekemisestäni:






Komiaa oli!

Koitan täs viritellä joulutunnelmaa ja kuuntelen raskasta joulua...
- ehkä se tästä...


Terkuin mie!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti