perjantai 26. huhtikuuta 2013

Monta rautaa tulessa

Vai miten se sanonta kuuluu...

Kyllä ihminen on sukkela (= ihmeellinen satakuntalaisittain) tapaus. Kun kevät alkaa näyttään tuloaan ja päivät pitenee, pitää kehitellä itelleen lisää hommia. Ihan niiku kelloon tulis lisää tunteja. Mutta ei tuu, ei.

Voisin tähän vähä valotta meitin askareita, eli nää on ny niitä "tekosyitä" jos en ehdi postaan :D
No, toi vessaremppa tarttis saada kuntoon tässä arki-iltoina jotta se olis valmis sit tytärpuolen lakkiaisiin.
- ja luonnollisesti ne pidetään täällä kotona ja kokkailut on kans omien kätösten aikaansaannoksia.
- siivoojat olen kyllä hommannu, oikeen palkalliset (ei mitään harmaata taloutta), sillä tää 300 neliön kämppä tarvii kyllä taitavampien ihmisten kädenjäljen siihen, ja ku meitin tarttee olla töiski.

Meillä on tää alkukesän sesoniaika alkamassa ja noita kesäkukkiahan me taas myydään sinne juhannukseen asti.

Sit talven mittaan kehiteltiin lisää askareita. Tarkotus on tehdä mökille kesäkeittiö. Luvat on hakusessa ja värkit jo odottaa laiturilla (tuli tänään)



Tarkkaavaiset huomaavat meidän paatin laiturissa. Eli, noissa paketeissa on Kimaran Pihakeittiö1
Tarkemmin tää rakennelma tullee olemaan tällänen:


kuvat lainattu Kimaran sivuilta

Tää tulis siihen mökin ja saunan väliin. Siinä on just sellanen rako, mikä vaaditaan rakennuslupaan. Rakennus on samaa tyyliä ku mökki ja sauna, eli höylähirttä ja väriks tullee, sit kun sen aika koittaa, ni samaa rusehtavaa, maastoon sopivaa.
- Arvakkaa kuinka olisin jo ny halunnu sieltä tukusta tuoda tohon vaikka mitä kivaa...

Tota rakennusprojektia laahataan sit muutama reissu paatilla saareen. Ei ne värkit painakkaan ku 2700kg...
- että silleen. Me kyllä saadaan apuja tarvikkeiden vientiin isännän veljeltä, sillä on vähä isompi paatti ;)

Että ei olis kauheesti tota ylimäärästä luppoaikaa tässä :D

Jäänkö loput

Juu, luit oikein.
- eli kyseessä on joput jäätilanteesta, vai onko sitä.

Mutta ennen ku mennään asiaan.
Aika meni ihan siivillä tässä. Kaks viikko hurahti ettei huamannukkaan. Oltiin viime viikonvaihteessa siellä tukkureissulla Tampereella ja mun niin piti postata sen jälkeen kaikesta ihanasta mitä siellä oli. Eipä ollu paljoo mistä postata, ku isäntä oli kaukaa viisas ja kierrätti meitä tukussa ensin niillä kulmilla, missä ei ollu mulle mitään "kateltavaa" ja sit ku alko tavarat kiinnostaan, ni johan tuli kiire...
Voih... sivusilmillä ahmin kaikkia
- kehyksiä, naulakkoja, laatikoita, tauluja, peilejä, tyynyjä, kippoja ja kuppoja ja kaikkia, kaikkia niin "tarpeellista" krääsää.
Mutta kiire oli kassalle. Johan meillä oli 13 kärryä täynnä ja tiätysti kassalla tiedettiin menevän toista tuntia, vaikka meillä on selkee rytmi. Meikä lastaa tiskiin ja isäntä pakkaa laatikoihin ja takas kärryihin.
No, sinne ne kaikki ihanuudet jäi... hyllyihin seuraavia asiakkaita varten.
-paitsi... ostettiin me iso peili vessaan, mutta siitä sit kun joskus saadaan toi vessa rempattua.
Hitaasti se etenee, kun mun niin piti tehdä joka ehtoo ainaski viidestä kuuteen sitä, enkä muistanu, että mulla oli viime viikolla hoidot viiden aikaan. Eli för bii sano ruattalainenki eli meni koko touhu mistiin.

Mutta kuka tässä jaksaa kauheita tekstejä lukee, mennään niihin jää kuviin:

Näissä on viis päivää kuvien ottoväliä...

ennen

jälkeen


enneen

jälkeen

ennen

jälkeen

ennen

jälkeen
On ne jäät hiukan eri näköset noissa. Ja nyt tilanne kahden päivän jälkeen otettuna on sanallisesti sellanen, että isäntä vei paatin laituriin ja kävi koittamassa mökille. Lahden puoli oli sula, mutta ulkona tuli kovat jäät vastaan. 
Huomenna me mennään hajottaan reitti auki... varmasti ;)

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vessa toteutuu

Eilen otettiin sit suunta kohti Poria ja eiku rautakauppaan.
Edelliset suunnitelmat vessan remontista alko toteutuun. Poikettiin Rautiaan ihan vaan kattoon pyttyjen hintoja. No, saatiin myyjä heti alkuun kaveriks ja kohta meillä oli jo kaikki tarvittavat kärryissä...
- paitsi se pytty :D
No, ettei kukaan ny luule, että meillä jo niin hyvä ja hieno vessa, mitä se ny mitään tarttee, ni mennääs kuviin:




Tällänen, tylsän yksinkertainen vessa. Mitäs se muuta vois olla, kun on virastotaloon suunniteltu.
- ei silti, toi on just sellanen valkonen ja melki steriili. Kaikkihan ny valkosesta tykkää. Ja toi retropeiliki on just sieltä ajalta kun verotoimisto tässä vielä oli, eli me ei olla tehty tolle vessalle vielä yhtään mitään.

Mutta nyt aletaan ja se vois näyttää vaikka tältä:

Kuva lainattu täältä

Toi on siis suuntaa antava. 
Mutta tässä olis ny tarvikkeet tulevaan :


Isäntä alko tänään irrottaan kalusteita ja huamena mä alan maalaan... ensin kattoo. Sit tarttis tasottaa toi tiiliseinä, että siihen sais lyödä laattaa ja tiätysti se Puusuutari tulee käymään ja suunnitellaan se allaskaappi ja "jotain" muuta. Tarvikkeiden värivalikoimaan ratkasi jo saunasta jääneet kaakelit, mutta tässä olis se skaala:

 

Jaa, jaa... mitäköhän tästä vielä tulee?!?
- eli, ei siinä ny oikeestaan ole muuta uutta ku toi tapeetti ja sit ylempänä joku tarkka voi huamata maalipurkin.
Pytty tulee loppuviikosta ja kalusteiden kans toivotaan nopeeta toimitusta (parin viikon sisällä), sillä kyllä mulla tossa rempassa jonkin aikaa menee. Meinaan sitä tehdä silleen tunnin pari päiväs.  

Meinaa toi ansiotyä viedä suurimman osan ajasta ;D

Ens viikonloppuna ollaan lauantai vielä töis ja sit lähdetään Tampereelle tukkuun ja samalla vähä sukuloimaan, joten remppa ei siinäkään edisty.

Tällästä meitillä tälläerää.
- tai oli tässä vähä muutaki, mutta siitä myöhemmin, olkaa kuulolla !

torstai 11. huhtikuuta 2013

Monipuolista...ko?

Kysyy ite syöjä.

Ihmisen ravinto kuuluis olla niin monipualista, ettei lisävitamiineja tartte purkistapäin ottaa. Kai mää ny sen tiädän (sano sanna-raipeki).

No, nyt sit näätte kuinka monipualista mun sapuskani on.
- ei, en mä ny ihan kuukautta tähän lataa, ihan viikon vaan. Tai no, ainoostaan arkipäivät, eli tyäpäivät. Niitä on kai 5 ja joskus 6... no oikeestaan melki aina toi 6. Mutta tällä eletään.

Otetaanko ensin aamupalat:


Maanantaina mulla oli sunnuntaina keitettyjä munia kaapis, tollasia pualikovia. Laitoin pakurikääpäteetä toopillisen, klasin havu-uutejuamaa, kaks näkkärin palaa ryvitaa, päällä sipasu ingmariinia. Sitte pari siivua metvurstia/ näkkäri ja siitä juustojämästä siivuja mitä kaapissa oli. Se juusto oli tota reimbowwin niinku oltermannia.
Tätä mä söin sit vielä tiistainaki, ku oli niitä munia viälä...


Keskiviikkona oli sit tehtävä muutos, ettei kyllästy.
Tein toopin pakurikääpäteetä ja laitoin klasin havu-uutejuamaa. Sit pari ryvita-näkkärin palaa, päälle sipasut phildelphia-naturellia molempiin ja vielä muutama viipale maksamakkaraa, sitä HK:n. Kurkkuaki olisin laittanu, mutta olin unohtanu edellispäivänä ostaa sen kaupasta.

Tätä mä sit jatkoin torstaina ja perjantaina, koska tykkään niin paljon tosta maksamakkarasta.
Tolla viikolla oliki sit vaan se 5 tyäpäivää.

Mennääs sit lounaaseen/päivälliseen:


Maanantaina innostuin tekeen kesäkurpitsapastaa, ku isäntä toi kaupasta lohen palan, siis sille kaveriks. Siinä niitä kurpitsoja höylätessä, höyläsin vasemman käden nimettömään sisäpualelle komeen slaissin. verta tuli ku härään kurkusta, mutta näppäränä EA-peruskurssin käyneenä liippasin sen takas paikalleen ja jätin safkan teon kätevämpiin käsiin :)
Tätä me syätiin siis maanantaina ja tiistaina päivälliseks (lounaalla meni pari näkkäriä päälisineen joista en sit kuvaa kiirees huamannu ottaa).


Tiistai-iltana isäntä teki jauhelihasta tollasta intialaismaustettua pataa muhitettuna kookoskermalla. Mulla oli sormi sellassees sitees, etten alkanu kokkaileen. Tätä me sit syätiin keskiviikkona vähä lounaalla ja päivällisellä sit jo noilla lisäkkeillä.


Torstaina alko sit jääkaapin tyhjennys, eli lounaalla syätiin vähä jotain...
 ja päivällisellä sit siitä kesäkurpitsapastasta loppuja entratun jauhelihapadan kans ja sit noita pikkuporkkanoita. Perjantaina oli "holsketta" (lue: mitä kaapista löyty... tais olla huiluntuhtia) ja sit painuttiin mökille niin että nuppu tutisi. Siellä halstrattiin lohta takassa, eikä siitäkään kuvaa...
- jaa juu, mun piti kertoo vaan arjen sapuskat :)

No, ei tässä vielä kaikki...
 Joka ilta me syödään yhdeksän ja kymmenen välillä turkkilaista jukurttia pakastemarjoilla, jokka on stevialla makeutettu. Sit hedelmiä ja pähkinöitäki sillon tällön, jollei ne ole päässy loppumaan.
Pottuja meidän ravintoympyrään ei oikeestaan kuulu, eikä pasta ja riisikään. Ihan vaan joskus niitä syödään, muttei edes kerran kuussa.
- ja silti ollaan ylipainosia :D

Tällästä tänään.

Haastan kaikki lukijani paljastaan ruokaviikon!
- ja jään uteliaana odotteleen

JK:
- sädehoidot on ny sit alkanu. Muutama minuutti kerrallaan annetaan kahdesta suunnasta sädettä joka arkipäivä tonne 22.5 asti. Toivottavasti nahka kestää.

maanantai 8. huhtikuuta 2013

kippoja, kuppoja

En ole sit hetkiin ollu tuppereilla, saatikka pitäny kutsuja ja taas pidin ;)

Meillä on aikas paljon Tupperware- tuotteita. Joo, onhan ne kalliita muovikupeiks, mutta on ne hyviäkin. Eikä pelkästään kipot, vaan muutkin tuotteet kuten perunankuorija tai juureskuorija miten vaan.

En mä kaikkia kippoja ole ite ostanu, en. Mulla on ollu sellanen "tyyli" näiden hankinnassa, että...
- olen pitäny kutsut silloin kun emännänlahjana on ollu jotain mitä tarviin! Siinä on sit tullu myynnin mukaan vielä vähä kaikkee kivaa.

No, nyt tuli sellanen tarve. Siis oikee tarve!
- meillä on kadonnu, varmaanki porkkanankuorien mukana roskiin, juureskuorija, vai mikä sen oikee nimi ny oli ;)
Päätin sit, että otan tuttuun edustajaan yhteyttä ja sovin kutsut, joo'o ihan ite tyrkytin kotiani kutsuille. Ajattelin, että nyt tarviin uuden kuorijan, ja pitää sitä jotain muutaki "saada". Puhelin käteen ja soitteleen tuttuja läpi ja pyytää kutsuille. Ainahan sitä väkeä on suht vaikeeta saada tälläseen, mutta olin sitkee. Kutsuin parikymmentä naista, joista tuli 12 ja melki kaikki muut anto vielä tilauksen!
Ilta oli menestys. En huomannu kuvata sortteja kun olin niin tohkeissani ;)

Eli, nää mä tilasin:


Ja nää mulle tuli:


Toi punanen mikroplus tuli spagettipurkin tilalle, kun mulla on jo yks sellanen ja meillä ei edes syödä pastaa ku joskus ja ei ainakaan jouluna. Sit toi kantikas tossa kuorijoitten yläpuolella... vaihdoin sen kaverin kans, kun mulle olis tullu sen vieressä oleva purkki, mutta pienempänä ja sekin on mulla jo kaffipurkkina ja mun mielestä noi kantikkaat sopii paremmin mun kaappiin. Molemmat oltiin tyytyväisiä vaihtoon :) 

Tosi hyvä saldo, vai mitä.

Onko teillä, rakkaat lukijani, kovasti tuppereita ja jos on niin mikäs olis se paras???

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Viherpeukalointia...ko

Lumi tuli, ja suli kans melki kokonaan...
- siis se mitä tuli ;)
Ulkoilu ei tänään liiemmin kiinnostanu. Tuli tehtyä kaikkee muuta. Jos sitä "muita" vähä avais.

Vessan suunnittelua.
- vanhasta wc-istuimesta petti sisuskalut ja tultiin siihen tulokseen, että varaosia ei hommata vaan uus pytty (niinku suameks). Onneks on toinen vessa vieres, ettei tarvinnu alkaa juakseen tonne kaupan tiloihin :)
Meinaan ite laatottaa... (siis en "laatottaa") lattian ja ehkä seinää, jos siihen päädytään. Laattoja kun jäi ihan tarpeisiin asti tosta saunarempasta. Pitää ny vaan ottaa kalusteiden takia yhteyttä tohon paikalliseen Puusuutariin joka teki meille keittiönki kaapistot, jotta suunnitelmasta tulis jotain. Tästä vois tehä yhen postauksenki, mutta ehkä myöhemmin, kun tulee faktaa.

Saunaan "jotain".
- niin onhan meillä ihan uus sauna, mutta... se ny kaipaa vielä jotain ja aateltiin laittaa lauteisiin sävyttävää supi-saunavahaa ja kokeiltiin sitä uutta harmaata.... onneks vaan jakkaraan. En nyt olis ihan sen kannalla, tulis liian hailu.

Valokuvausta.
- kuvailin vähä kaikkee, joista takuulla myöhemmin. Toi kuvien käsittely ja kansoihin asentelu vie kuiteski aikaa, joten teen sitä sit pitkään kun alan.

Viherpeukalointia.
- sitä teki isäntä ja mä olin henkes mukana (istuin nojatualis, läppäri sylis ja touhusin näitten kuvien kans ja aika-ajoin kehuin isäntää).

Pyykinpesua.
- kolme koneellista ja taas on pyykkikori tyhjä... onneks!

Mutta, jottei menis vallan kirjottelemiseks (eihän tätä jaksa pitkälti lukee)...
- kuviin siis:

Chilin alkuja, Intiasta tuotujen kuivattujen chilien siemenistä.

Tillin trusat... ne vähä iti reilusti. Takana joku joka ei ole kasvanu... olisko ollu rosmariini...

Kirsikkatomaatti

Ahhhh... niin ihana basilika. Tätä ei ole koskaan liikaa.

Tyttären Lidlistä tuomista  litseistä... komiat alut on.
Oliskos tässä kaikki tälläkertaa... niinku noista kasvikunnan tuotteista.

Meillä taitaa olla kissalla kevättä rinnassa, tai onko se vaan noi naakat jotka pitäis teilata jo katinki mielestä.
Voi kun pääsis niihin käsiks:



 
Kyllä höyhenet pöllyäis!!!

Niin, ja näitä ei siis ole koskaan liikaa, eikä nytkään :)

BASILIKAAAAAAA. NAM!!! :)  kasvakaa pian...
HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE TASAPUOLISESTI :)

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Uusi lelu vol2

Meikä on saanu uuden lelun!!!
- tai ei sitä ny leluks voi sanoo, mutta hyvin tärkee ainaski näin bloggailua ajatellen ;)

Kaikki alko tästä. Elikä se vanha kamera putos mereen. Se on kyllä toiminu kohtalaisen hyvin, mutta avaaminen ja sulkeminen on ollu kameraparalle vähä työlästä ja se raukka on pitäny sellasta ääntäki, että olis luullu sitä sattuvan johonki. Isännälläki tuolla töissä on ollu sellanen vähä "sairas" kamera ja sovittiin, että ostetaan ny vähä parempi. En sit tiedä, paljonko isäntä saa ja kerkee tota uutta "lelua" käyttään, kun se on tiätysti mulla blokkailua varten aina varattuna :D

Tässä se ny on:

Looda vinkkelistä...

looda edestä...

siis, tässä se on ny
Oltiin mökillä pyhät ja tutustuttiin kameran kans toisiimme ja muutaman kuvasen (vajaa sata kappaletta) otin sillä ja tsuumasin ja otin ja tsuumasin ja otin ja siinä sivussa vähä säätelinki :)

Tässä olis jokunen niistä...
- ei tarvii pelätä, en mä mitään kuvauksen maratoonia tässä meinaa :)



Jos kuulette uutisissa, että länsirannikolla on nähty punasissa vaatteissa oleva hyljes rannoilla makailemassa, ni se olin mä :)
- kuvauskulmasta päätellen...


En tiä mistä toi kivi tohon laiturille oli lentäny, mutta se oli siinä niin söpönä, että oli pakko kuvata :D




Tää on rännin syöksytorvee tuuraamassa oleva köysi ja katolta sulanu lumi on jäätyny siihen. Aika jännän näkönen, vai mitä.


Ja lopuks vielä taivastelua riskujen lomasta.

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kesäaikaa!

Se on kuulkas ny kesäaika!
- oli hieno tunne herätä mökillä, kun kello näytti ihan oikeeta aikaa. Me kun ei siirretä siellä olevaa kelloa talviaikaan. Se on sit tikittäny koko talven tuntia edellä. Tää on ollu "mun juttuni"... tuntuu että kesä tulee nopeemmin :D

Sitte seuraavaan asiaan (oliko toi edellinen edes asiaa?!?)

Arvonta on suoritettu!!!
Yhden arvan jouduin diskaamaan, koska aika oli päättynyt. Olen pahoillani, mutta säännöt on säännöt.

Arpoja tuli 45 kipaletta. Huikeeta!!!
Syötin lukemat random.org:iin ja.... ja.... ja..
- otetaas tähän väliin kukka:

kuva mun uudella kameralla... jeee!!!

Niin siis siihen arvontaan...
Ensimmäinen arpa tulee numerolle 10!
Joo' o... kymppi ja jos nyt laskee noi arvat tosta listasta, niin ONNEA, ONNEA BEATE56!!!
- jaa ei ole tuuria vai ;)

Toinen arpa kolahtaa numerolle 43!
ONNEA, ONNEA EEVU!!!

Nyt vaan yhteystiedot osotteeseen anne.uusimaki@hotmail.com (Beate56 kans, koskei mulla ole enää sitä tallessa)

Onnittelut vielä voittajille ja suuri kiitos kaikille osallistujille !!!